Skip to main content

Samarbejd overalt med HP Anyware


Kategori:

Få din frihed tilbage med HP Anyware.

De kalder os eksperter. Skabere. Superbrugere. Og uanset hvad vi laver – om vi klipper film, skaber special effects, konstruerer ting i 3D eller laver sofistikerede tegninger i hundredvis af lag – har vi én ting til fælles: vi har brug for computerkraft, og masser af det.

De fleste af os sidder foran en stor skærm eller to – måske tre – med et monster af en arbejdsstation under vores skrivebord. Vi skaber, kreativiteten flyder, og maskinen adlyder alle vores indfald, så vores tanker og ideer kan flyde problemfrit fra hjerne til skærm og videre til kunder og klienter.

Når man er vant til at arbejde på denne måde, er det ikke sjovt, når kontoret lukker dørene, og vi sidder derhjemme med møde-laptoppen.

Her forsøger vi febrilsk at køre de programmer, vi lever af, men alt kører som smurt. i5-processoren gløder af overanstrengelse, de få gigabyte hukommelse, vi har, er fyldt op, og den ene projektfil efter den anden går ned, mens kunder og chefer har deres på det tørre.

Skal vi trodse IT-afdelingens retningslinjer og begynde at arbejde på gaming-riggen derhjemme? Skal vi overtale chefen til at investere i nye mobile arbejdsstationer til 40.000 kroner stykket?

Eller er der måske en anden og nemmere udvej?

HP’s bedst bevarede hemmelighed

Hvad nu, hvis vi kunne tage vores stationære arbejdsstation med os overalt? Hvad hvis vi kunne få adgang til alt – filer, programmer og 100 procent ydeevne – fra kontorets bærbare, fra gaming-riggen, fra en tablet, en tynd klient eller den store alt-i-en-skærm i kundeområdet?

Faktum er, at HP-brugere har kunnet gøre det i lang tid. Helt tilbage i 2003 introducerede HP sin HP Remote Workstation-løsning, og i 2011 gav de alle deres workstation-brugere mulighed for at køre HP RGS (Remote Graphics Software) gratis.

Siden da har RGS spredt sig i de professionelle miljøer – inden for olie og gas, finans, animation, arkitektur og industrielt design – uden at de fleste overhovedet ved, at det eksisterer.

Live streaming på steroider

Så hvordan fungerer det egentlig? Kort fortalt går løsningen ud på at sende tastetryk og musebevægelser fra klientmaskinen til arbejdsstationen, som sender lyd og video tilbage til klienten. Banebrydende komprimeringsteknologi betyder, at kravene til båndbredde er overraskende lave, og svarhastigheden er, som hvis du sad lige ved computeren. HP udviklede denne komprimering for at hjælpe NASA med at overføre billeder fra Mars-roveren til Jorden i 2004. De havde meget begrænset båndbredde, men kunne ikke ofre billedkvaliteten af den grund – og siden da har de arbejdet konstant på at perfektionere teknologien.

Men – hastighed til trods – hvordan adskiller dette sig fra en almindelig Virtual Desktop Infrastructure (VDI), hvor folk opretter forbindelse fra en tynd klient til en virtuel maskine, der kører på en central server, ala Citrix og VMware?

Sagen med RGS – som nu hedder HP Anyware efter en omfattende opdatering i 2020 og opkøbet af virksomheden Teradici i 2021 – er, at den er designet til at levere 100 procent af ydelsen fra en enkelt arbejdsstation i stedet for at dele kraften op i mange virtuelle maskiner. Det betyder ikke noget, om maskinen er i et datacenter, i et computerrum eller under vores skrivebord på arbejdet – det er vores egen maskine, og vi kan få adgang til den hvor som helst. Den tilpasser opløsningen til klienten, kan understøtte flere 4k-skærme på én gang og giver fjernadgang til USB-forbindelser. Der er endda Wacom-understøttelse, så vi kan bruge den tegneplade, vi har derhjemme, og være lige så produktive, som hvis vi var på kontoret.

Og sidst, men ikke mindst – vi kan samarbejde. Vi har alle prøvet at hjælpe familiemedlemmer med deres computerproblemer ved at overtage deres maskine med TeamViewer, og vi ved, hvor lidt den reagerer. Med HP Anyware kan vi derimod invitere kolleger og samarbejdspartnere til at arbejde sammen med os, på vores egen arbejdsstation, uden forsinkelser og langsommelighed. Og det betyder heller ikke noget, hvilket operativsystem de bruger; softwaren fungerer også på Linux og macOS.

Teradici muliggør HP Anyware

Som nævnt opkøbte HP virksomheden Teradici i 2021. Teradici blev grundlagt i 2004 og arbejdede under radaren indtil 2007, hvor de lancerede deres første produkter; en bladeserver og en klient på størrelse med en hockey puck. Disse indeholdt en chip, der implementerede virksomhedens egen PC-over-IP-protokol – en teknologi, der var så effektiv, at den blev licenseret af VMware i 2008 og af Amazon i 2013 til brug i deres Amazon Workspaces-løsning. Nu fungerer PCoIP-tjenesten med en række teknologipartnere.

Læs mere om mulighederne i den nye HP Anyware på hp.com.