Skip to main content

Sådan vælger du den rigtige workstation


Kategori:

Har du påtaget dig nye opgaver, som din pc ikke kan klare? Så har du måske brug for en workstation fra HP.

Så hvad er en workstation egentlig?

Håvard Persen fra HP Norge forklarer, at en workstation adskiller sig fra en almindelig pc ved at have tre ting: en kraftig CPU, meget hukommelse og et dedikeret grafikkort.

Men hvordan ved man, hvad man egentlig har brug for? Der er et utal af CPU’er og GPU’er at vælge imellem. Hvordan finder man den rigtige kombination? Se Håvard Persen forklare det i denne film fra HP Norge, eller læs videre nedenfor for en mere detaljeret gennemgang.

I videoen forklarer Persen også sikkerhedsløsningerne HP Sure Click Enterprise og HP TamperLock, som er mærket med kapitelinddelinger.

Software stiller krav

Hvilken arbejdsstation du har brug for, afhænger af, hvad du skal bruge den til.

Nogle applikationer og operationer kræver meget hukommelse, nogle kræver mange processorkerner, mens andre kun kan arbejde på én kerne ad gangen og derfor har brug for en høj clockfrekvens. Nogle processer kan udnytte den enorme mængde kerner i grafikkortet, mens andre er afhængige af meget VRAM eller specifikke encodere som NVENC.

Nedenfor ser vi på nogle forskellige applikationer, og hvad der skal til for at finde det perfekte værktøj til at få arbejdet gjort.

AutoCAD: ZBook Firefly

For at arbejde med AutoCAD – et 2D- og 3D-computerstøttet designprogram – skal du bruge et dedikeret grafikkort til at rotere modellerne. Men du behøver ikke det mest kraftfulde kort for at få det til at fungere.

Autodesk anbefaler, at du bruger en GPU med 4 GB VRAM, at du har 16 GB RAM, og at din processor kan klare 3 GHz. AudoCAD bruger hovedsageligt én processorkerne ad gangen, så det er clockhastigheden og ikke antallet af kerner, der betyder noget.

Det rigtige valg her er HP’s enkleste mobile arbejdsstation; en HP ZBook Firefly G10. Med NVIDIA® A500-grafik (med 4 GB VRAM og 2,048 CUDA-kerner), 16 GB RAM og Intel® Core™ i7 1355U-processor vil AutoCAD køre som en leg.

ZBrush: ZBook Power

Har du brug for at gengive fotorealistiske billeder af de 3D-modeller, du har skabt i AutoCAD, Blender, Cinema4D, ZBrush, SketchUp eller andre 3D-programmer? Så har du måske brug for lidt mere kraft. Modellering og rendering er ganske vist to meget forskellige processer, og de kræver forskellige ting af hardwaren.

Lad os sige, at du vil skabe smukke 3D-modeller i ZBrush. Du tror måske, at du har brug for et kraftigt grafikkort – men det vigtigste for ZBrush er at have masser af RAM til rådighed sammen med masser af CPU-kerner, så den effektivt kan behandle de millioner af polygoner, der opstår, når man skulpturerer.

Mange 3D-programmer har en CPU-baseret renderingsmotor, som deler billedet op i en række mindre bidder, som fordeles på alle tilgængelige CPU-kerner. Det er den traditionelle måde at rendere på. Men innovationer inden for GPU-området har gjort det muligt for nye grafikkort at rendere mange gange hurtigere end CPU’er, men på bekostning af præcision. ZBrush bruges ofte sammen med GPU-baserede OctaneRender, som muliggør belysning og teksturering i realtid.

Hvis du har brug for RAM, masser af kerner og en moderne GPU, er en HP ZBook Power G10 et godt valg. Her har vi 14 kerner i Intel® Core™ i9-13900H-processoren, 32 GB RAM og et NVIDIA® RTX™ 2000 Ada grafikkort til bærbare computere med 3,072 CUDA-kerner. HP ZBook Power G10-serien findes i flere forskellige konfigurationer og kan købes hos en af HP’s partnere. Se mere her.

 

Adobe Premiere Pro: ZBook Studio / ZBook Fury

Zbook Fury G10

Redigering af film er en anden kreativ proces, der kræver meget computerkraft, især hvis du arbejder med 4k- eller 8k-video. Adobe Premiere Pro er et fantastisk program at arbejde med – hvis du har nok ressourcer til rådighed.

Videoredigering er en mangefacetteret proces, som bruger hele computeren. Hvert billede skal afkodes, og jo større billederne er, jo flere ressourcer kræves der. 4K svarer til fire standard 1080p-billeder, mens 8k er 16 gange så stort – så det er ikke overraskende, at der kræves en arbejdsstation for at få arbejdet gjort.

For at få videoredigering til at køre problemfrit har du brug for hurtige CPU-kerner til at afkode hvert billede, masser af CPU-kerner til at behandle hvert billede i serie, masser af RAM til at holde alle videostrømmene i hukommelsen og en kraftig, moderne GPU til at anvende effekter, stabilisere og kode billederne igen, når du er klar til at gengive en færdig film. NVIDA’s NVENC-encoder er førende og kan effektivt udnytte store mængder CUDA-kerner til at gøre arbejdet.

Hvis du er en videoredigerer, der arbejder med 4K-film, har brug for at kunne bevæge dig rundt, arbejde i marken eller på projekter i grupperum, er HP Zbook Studio G10 et perfekt valg. Her har vi den samme kraftfulde Intel® Core™ i9- 13900H-processor med 14 5,4 GHz-kerner som på Power-modellen ovenfor, men hele 64 GB RAM og et NVIDIA® GeForce RTX™ 4080-kort. Det er ekstremt høj ydeevne til prisen med 12GB VRAM og 7,424 CUDA-kerner.