Skip to main content

Hybridarbejde i store virksomheder


Kategori:

Det hybride arbejdsliv er kommet for at blive. I stedet for at arbejde på kontoret fem dage om ugen, skifter medarbejderne mellem kontoret og hjemmekontoret. Det har mange fordele, men også nogle udfordringer, især i større organisationer. Så hvordan strukturerer store organisationer den hybride arbejdsdag?

Hybridt samarbejde

Denne artikel er den første i en serie på tre, hvor vi ser nærmere på effektivt hybridarbejde. Vi starter med at gennemgå, hvordan store organisationer gør det i dag. I den næste artikel ser vi på, hvordan HP mener, at det ideelle samarbejde ser ud, og i den tredje og sidste artikel slutter vi af med at se på fordelene ved at have en digital supervisor, og hvad en sådan rolle skal arbejde med.

Samarbejde i store organisationer

En organisation er afhængig af samarbejde. Hvis medarbejderne ikke kan samarbejde godt med hinanden og omverdenen, er det umuligt at opretholde driften. Det er derfor meget vigtigt at være opmærksom på, hvordan samarbejdet er organiseret i din virksomhed.

Det er ikke så enkelt, som det lyder. Samarbejde er et meget bredt begreb, og det kan være uklart, hvad det egentlig betyder. For at få styr på alle de elementer, der bidrager, skal man bl.a. tænke på teamstrukturer, hardware, software og indretningen af fysiske arbejdspladser.

HP EliteBook G10

HP EliteBook G10

HP EliteBook bygges i et slankt og let aluminiumsdesign og byder på det ypperste HP har udviklet til det hybride kontor og er vores mest avancerede produkt hvad angår sikkerhed for hardware, brugerbeskyttelse og data.


  • 13th Gen Intel® Core™ i5 og i7 processor
  • 13″–16″ diagonal display op til WQXGA opløsning
  • HP Wolf Security for Business
  • HP Presence sikrer kvaliteten af online møder
  • 5 MP-kamera og B&O højtalere
  • 3 års garanti – også på batteriet
  • Fra 1,27kg

Læs mere om HP EliteBook G10 og køb den hos din foretrukne HP partner HER

Hybridarbejde efter pandemien

Sebastiaan Hoogstadt er salgsdirektør for HP’s Poly-produkter i Benelux-regionen. Han minder os om, at selvom coronavirus satte skub i hybrid-samarbejdet, har denne måde at arbejde på eksisteret i lang tid. “Mange var overraskede over, hvor nemt vidensarbejdere kunne fortsætte med at arbejde på afstand, men når alt kommer til alt, har videokommunikation været tilgængelig i årevis.”

“Et onlinemøde erstatter ikke kontakt ansigt til ansigt, men det er heller ikke nødvendigt at gøre det fysisk hver gang,” siger Sebastiaan. Salgsdirektøren siger, at selv organisationer, der hovedsageligt kræver arbejde på stedet (f.eks. i fremstillingsindustrien), bør drage fordel af hybridarbejde.

“Maskinoperatører tilbringer måske fem dage om ugen på stedet, men det gør leverandører, interessenter, kunder og ledere ikke. Så har man brug for en platform til hybridt samarbejde.”

Forskellige afdelinger er ansvarlige

Fordi samarbejde er så mangefacetteret, har en række afdelinger ofte deres egne meninger om det.

Ledelsen har ofte sin egen vision om, hvad godt samarbejde er, og ønsker at se den afspejlet i organisationen. HR fokuserer på teamsammensætning og arbejdsforhold, mens IT er optaget af at opretholde sikkerheden og sikre, at alle har adgang til programmer og hardware. Operations er på den anden side ansvarlig for kontorfaciliteter som skriveborde og mødelokaler.

“Det er ikke praktisk,” siger Sebastiaan. “Når ansvaret er spredt ud over så mange forskellige afdelinger, mangler man en sammenhængende vision.”

Sådan sikrer store organisationer hybridt samarbejde

IT-afdelinger står over for udfordringen med at sikre alle enheder, når de ikke befinder sig i den samme bygning. Heldigvis er det nemt at kortlægge pc-flåden med Mobile Device Management. Desuden er der en række foranstaltninger, de kan træffe, før en medarbejder får fat i enheden.

I store organisationer er det nødvendigt at kræve mere end et password for at åbne en enhed. Biometriske login-muligheder, såsom fingeraftryk, irisscanner eller ansigtsgenkendelse, NFC-chips eller tokens, kan hjælpe. Multifaktor-autentificering anbefales altid.

IT’s arbejde bliver også lettere ved at vælge enheder, der er ekstra sikre. HP har for eksempel HP Wolf Security i sin portefølje af virksomheds-pc’er. Det sikrer bl.a. BIOS og isolerer farlige hjemmesider.

Samarbejdsværktøjer til store organisationer

Når medarbejderne arbejder både hjemmefra og på kontoret, er det vigtigt at lette det hybride samarbejde. Der findes mange forskellige typer værktøjer til dette, men det mest almindelige er Microsoft Teams.

“Den store styrke ved Microsoft Teams er, at det er et knudepunkt for teamwork,” siger Michel Bouman, Territory Channel Manager Modern Work hos Microsoft. “Du har alt i én løsning. Det betyder, at du ikke behøver at købe separate løsninger til cloud storage, sikkerhed og videokonferencer.”

Hvilket værktøj er det rigtige for min organisation?

Hvilket samarbejdsværktøj, der er praktisk for din organisation, afhænger af din virksomheds mål og dine medarbejderes ønsker. Kortlæg det grundigt først. Når man først har valgt en løsning, bryder man sig ikke om at skulle skifte kort tid efter.

Husk også at gøre tingene så brugervenlige som muligt. Hvis du ruller en besværlig løsning ud, vil IT-kyndige medarbejdere hurtigt blive fristet til at sætte deres egne løsninger op. I så fald er det ikke givet, at sikkerheden bliver varetaget i samme grad, som når IT-afdelingen har kontrollen.

Vil du vide mere om, hvordan det optimale samarbejde ser ud? Læs del 2 af artikelserien.

Den rigtige pc til den rigtige bruger

Som nævnt ovenfor bliver hybrid-samarbejde meget lettere med det rigtige værktøj. HP EliteBook G10 er en formfaktor, der passer til de fleste, med understøttelse af to kameraer – både det indbyggede 5 MP-kamera og et eksternt via USB – samt AI-drevet støjreduktion. Tilføj Windows 11 Pro og Microsoft Teams, og du har en problemfri samarbejdsoplevelse, selv i hybridmøder, hvor nogle mennesker er samlet på kontoret, mens andre sidder alene.

Vidste du, at secure core-pc’er – som HP EliteBook G10 – er de mest sikre Windows-pc’er nogensinde, med brancheførende sikkerhedsløsninger? HP Wolf Security hjælper proaktivt med at forhindre infektioner, beskytte oplysninger og reducere sikkerhedskompleksiteten.