Skip to main content

Hjælp medarbejderne med at yde deres bedste overalt


Kategori:

Hvordan teknologi designet med trivsel for øje fremmer produktiviteten

Hvis der er noget, vi IT-professionelle har lært på det seneste, så er det vigtigheden af fleksibilitet og tilpasningsevne. Vi startede hjemmekontorbølgen med at fokusere på medarbejdernes trivsel, sikre at alle havde det udstyr, de havde brug for, og arbejde på at holde produktiviteten høj på kontoret. Men så tog brugen af hjemmekontoret fart og har nu udviklet sig til en mere permanent løsning. Der ligger en verden af muligheder og arbejdsstile foran os, og det er vigtigt at have et åbent sind.

Før i tiden var mange organisationer skeptiske over for ideen om at arbejde hjemmefra. Man var bange for, at produktiviteten ville falde, men virkeligheden viste sig at være en anden. Faktisk viser forskning, at fjernarbejdere ofte er mere produktive end dem på kontoret.

Nu har medarbejderne fået en smagsprøve på fordelene ved at arbejde hjemmefra: omkostningsbesparelser, ingen tidskrævende pendling og en bedre balance mellem arbejde og privatliv. Det er måske ikke så overraskende, at 83% af de adspurgte medarbejdere nu foretrækker en hybrid hjemmekontormodel.

Denne hybridmodel, en kombination af fjernarbejde og arbejde på kontoret, er blevet godt modtaget. Den kombinerer det bedste fra begge verdener og kan være en god løsning, især for dem, der savner det sociale aspekt ved kontorarbejde.

Uanset hvilken model din organisation vælger, er det vigtigt, at IT-personalet støtter medarbejderne, så de kan arbejde så effektivt som muligt, uanset hvor de sidder. Det handler om at finde løsninger, der fungerer for alle, uanset om de arbejder fra et lille hjørne af stuen, har deres eget rummelige hjemmekontor eller regelmæssigt skal flytte rundt på deres udstyr. En bærbar skærm kan for eksempel være en fremragende løsning for dem, der ofte skifter arbejdssted, mens en skærm med høj lyd- og videokvalitet kan være et godt valg for dem med et dedikeret kontor.

I en verden, hvor arbejdspladserne er i konstant forandring, har vi brug for løsninger, der gør det nemt at tilpasse sig. HP’s pc’er, skærme og tilbehør er designet med brugeren i tankerne for at sikre, at alle er komfortable, opkoblede og produktive, uanset hvor de arbejder.

man_working_computer

Små rum, store løsninger

Hele 40 procent af dem, der arbejder hjemmefra, har ikke deres eget skrivebord, og mere end halvdelen, 55 procent, måtte selv dække udgifterne til deres hjemmekontor.

For mange af de medarbejdere, der skiftede til at arbejde hjemmefra, blev pladsmangel en reel udfordring. Fra trange lejligheder til hektiske familiehjem, hvor hver eneste kvadratmeter allerede var i brug. Nu skulle de pludselig finde plads til al den teknologi, der var nødvendig for at arbejde hjemmefra.

Uanset om det handlede om at omdanne et skab, en garage eller et skur til et kontor, eller om at indrette en arbejdsstation på køkkenbordet, måtte de nye hjemmearbejdere tænke kreativt. De var også nødt til at tilpasse sig nye måder at arbejde på med webkonferencer, projektstyringsværktøjer og beskedsystemer.

Som leder er det vigtigt at være opmærksom på og forstå de udfordringer, medarbejderne står over for, når de arbejder på små hjemmekontorer. For det første kan du tilbyde støtte til at finansiere det nødvendige udstyr til hjemmekontoret. Det kan også være nyttigt at rådgive om effektiv organisering af arbejdspladsen, f.eks. ved at anbefale multifunktionelle møbler og organisatorisk tilbehør. Teknologiske løsninger, der hjælper med at maksimere effektiviteten, såsom bærbare skærme og støjreducerende hovedtelefoner, kan også være en stor fordel. Husk, at selv om det er et lille hjemmekontor, kan det stadig være et produktivt og behageligt sted at arbejde med den rigtige tilgang og støtte.

Nyttige værktøjer:

 • Konferencemonitorer som HP E24m USB-C konferencemonitor
 • Bærbare skærme som HP E14 G4 bærbar skærm
 • Vidvinkel-webcam som HP 325 FHD alt-i-et-webcam
 • Støjreducerende produktivitetsheadset som Poly Blackwire 8225
man_working

Løsninger til dedikerede arbejdsområder

Ikke alle hjemmekontorer er trange. Nogle er ret rummelige, med et helt værelse eller en tom garage dedikeret til arbejde. Mange medarbejdere, der forestiller sig en langsigtet hjemmekontorløsning, har valgt at flytte til større hjem med mere plads til en ordentlig kontoropsætning.

Nogle virksomheder har til gengæld forbedret kontorsikkerheden ved at skabe mere plads eller ved at opretholde store åbne kontorlandskaber, men med færre medarbejdere til stede på samme tid. Andre har redefineret kontoret som et sted, hvor medarbejderne kan mødes ansigt til ansigt til lejlighedsvise møder. Og selvfølgelig har nogle medarbejdere stadig rigtige kontorer med vægge og døre.

Når du har meget plads, enten hjemme eller på kontoret, er udfordringen at sikre, at du udnytter pladsen optimalt – og at ekstra plads ikke bare fører til mere rod. Vælg udstyr, der styrker medarbejdernes arbejde og hjælper dem med at føle sig så godt tilpas som muligt.

Som leder er det vigtigt at være proaktiv i forhold til at støtte medarbejdere med dedikerede hjemmekontorer. Her er det muligt at anbefale og skaffe ressourcer til ergonomiske kontorløsninger, såsom justerbare stole og skriveborde samt skærme og tastaturer af høj kvalitet. Ved at lægge vægt på god ergonomi kan medarbejderne undgå de helbredsproblemer, der følger med langvarigt stillesiddende arbejde. En anden ting er at tilbyde støtte til tekniske løsninger, der bidrager til effektiv kommunikation og samarbejde, såsom konferenceudstyr af høj kvalitet. Endelig skal du rådgive om, hvordan de kan skabe en sund balance mellem arbejde og privatliv, hvilket kan være en udfordring, når man arbejder hjemmefra. Et godt sted at starte er at anbefale rutiner og faste arbejdstider, samt at fokusere på at skabe et rent og ryddeligt arbejdsmiljø.

Nyttige værktøjer:

 • Ultrabrede og dobbeltbrede skærme som HP E45c G5
 • Smartere udstyr til mødelokaler som Poly Studio P15
 • Trådløst tastatur og mus som HP 655 Wireless Keyboard and Mouse Combo
 • Wi-Fi-forlængere eller et node-baseret hjemmenetværk
man_working_kitchen

Løsninger til multifunktionelle rum

Hele 17% af dem, der arbejder hjemmefra, oplever udfordringer med samarbejde og kommunikation.

Mange hjemmekontorer er faktisk rum, der også bruges til andre formål. Bordet kan fungere som skrivebord om dagen og som familiens middagsbord om aftenen. Eller flere familiemedlemmer kan dele det samme rum til arbejde, studier og lektier.

Men mange medarbejdere trives med denne måde at arbejde på ved hjælp af teknologi som lydopkald og værktøjer, der muliggør asynkron kommunikation og samarbejde via e-mail, Teams og dokumentdeling. Det er vigtigt, at vi ruster vores medarbejdere til at kunne håndtere denne arbejdsform godt.

Konsekvensen af dette er, at mange mennesker ikke længere har et fast sted, hvor de kan lade deres arbejdssetup stå urørt i længere perioder. Uanset om de arbejder hjemmefra eller på kontoret, har medarbejderne brug for fleksible rum, der kan tilpasses deres behov, og som hurtigt kan rengøres og omorganiseres.

Som ledere kan vi hjælpe medarbejdere, der arbejder i multifunktionelle rum, ved at tilbyde løsninger, der er fleksible og nemme at sætte op og tage ned. For eksempel kan bærbare og lette skærme, trådløse tastaturer og mus og gode hovedtelefoner med støjreduktion være udstyr, der både er nemt at flytte rundt på og bidrager til en mere effektiv arbejdsdag. Vi kan også anbefale organisatorisk tilbehør, der kan hjælpe med at holde udstyret ryddeligt og let tilgængeligt, f.eks. opbevaringsbokse og stativer til bærbare computere. Træning og støtte i brugen af digitale værktøjer til samarbejde og kommunikation er også vigtigt, især når flere personer deler det samme arbejdsområde.

Endelig kan det at anerkende og støtte de udfordringer, der følger med at arbejde i et rum, der også bruges til andre formål – for eksempel at opfordre til regelmæssige pauser og forstå uforudsete afbrydelser – hjælpe medarbejderne med at føle sig mere trygge ved denne måde at arbejde på.

Nyttige værktøjer:

 • Docks og dockingskærme, f.eks. HP Thunderbolt G2 Dock
 • HP Elite bærbare computere med Windows 11 Pro
 • Professionelle støjreducerende headsets som Poly Voyager Focus 2
 • Bærbare skærme, som HP E14 G4 bærbar skærm
man_car_computer

Løsninger til at arbejde på offentlige steder

Fjernarbejde handler ikke kun om at arbejde hjemmefra. Det viser sig, at der arbejdes på caféer og restauranter (25%), i coworking spaces (31%) og endda udendørs (24%).

Denne tendens har fået mange arbejdstagere og deres arbejdsgivere til at indse, at de kan gøre sig uafhængige af dyre kontorlokaler. De kan vælge at bo uden for de traditionelle pendlerområder, hvilket giver en højere livskvalitet uden at gå på kompromis med tidligere produktivitetsniveauer.

At arbejde i offentlige rum som caféer, offentlig transport eller venteværelser kan give udfordringer med baggrundsstøj, distraktioner og potentielle sikkerhedsrisici. Det er vigtigt, at dine medarbejdere har det udstyr, de har brug for til at høre og blive hørt og arbejde sikkert, uanset hvor de er.

At arbejde på offentlige steder kræver evnen til at bevæge sig hurtigt, filtrere støj fra og beskytte information mod visuel hacking.

For at hjælpe medarbejderne med at trives og være produktive på offentlige steder, kan ledere overveje flere foranstaltninger. Det kan være en god idé at investere i bærbart udstyr, der er nemt at have med og hurtigt at sætte op, f.eks. lette bærbare computere og bærbare skærme. Lydisolerede hovedtelefoner kan hjælpe med at filtrere baggrundsstøj fra og forbedre koncentrationen. Desuden kan brug af sikkerhedsfiltre til skærme hjælpe med at beskytte følsomme oplysninger mod “visuel hacking”. Virksomheder kan også tilbyde support i form af omfattende internet- og telefonabonnementer samt adgang til sikre digitale samarbejdsværktøjer og sikkerhedssoftware, såsom VPN’er. Det kan også være værd at overveje medlemskab af coworking spaces, som kan tilbyde et roligere og mere konstruktivt arbejdsmiljø end typiske offentlige rum.

Nyttige værktøjer:

 • Vær hørbar på farten med Poly Sync 20-højttalertelefonen
 • Rejsehubs som HP USB-C Travel Hub G2
 • Tasker lavet af genbrugsplast, som HP Renew Business 17,3″-rygsækken
 • Tydeligere kommunikation med Poly Voyager 5200 Bluetooth® headset
laptop_headphones

HP-teknologi støtter dine medarbejdere

HP-teknologi er menneskecentreret. Den har til formål at imødekomme specifikke ønsker og behov, så dine medarbejdere kan føle sig og yde deres bedste – med fokus på deres potentiale, ikke deres begrænsninger. HP’s innovative løsninger, sammen med deres berømte omdømme for pålidelighed, sikrer, at folk forbliver forbundet med information og hinanden, uanset om de er hjemme, på kontoret eller konstant på rejse. Vi gør det lettere for dig at støtte dine medarbejdere, så de kan føle sig godt tilpas, opleve en bedre balance mellem arbejde og fritid og i sidste ende yde deres bedste.

HP-hardware er sammen med Microsoft Windows 11 Pro et værktøjssæt, der fremmer produktiviteten for medarbejdere, der arbejder uden for kontoret. HP’s robuste og brugervenlige enheder, der er udstyret med Windows 11 Pro, tilbyder en række funktioner og applikationer, der er designet til at optimere arbejdsgangen og øge effektiviteten. Den forbedrede sikkerhed og ydeevne i Windows 11 Pro giver et sikkert og pålideligt arbejdsmiljø, uanset hvor du befinder dig. Med funktioner som Direct Access, BitLocker og Windows Hello kan medarbejderne arbejde sikkert og effektivt, uanset om de sidder på en kaffebar, i et fly eller derhjemme. Kombinationen af HP’s kvalitetshardware og Windows 11 Pros forbedrede brugeroplevelse giver medarbejderne de værktøjer, de har brug for til at være produktive, uanset hvor de arbejder fra. Vil du vide mere om, hvor de bedste rammer skabes for produktivitet og it-sikkerhed i den hybride arbejdsvirkelighed, så download vores gratis videnspakke “HP Hybrid arbejdspakken 2023” her: https://hybridkontor.dk/hybrid-arbejdspakken-2023/