Skip to main content

Det er som et gigantisk virtuelt HDMI-kabel, der er spændt ud over nettet.


Tillid er en af de største udfordringer, som virksomhedsledere står over for i dag. For at få den hybride verden til at fungere, er lederne nødt til at indse, at folk arbejder lige så godt hjemmefra som på kontoret – hvis ikke bedre.

– “Arbejde er ikke længere et hvor, det er et hvad,” siger Andrew Waite Brown fra HP.

– Det betyder ikke noget, hvor du gør det, eller hvornår du gør det, så længe du gør det. Og den hybride arbejdsdag handler ikke om enten at arbejde hjemmefra eller på kontoret – det handler om fleksibilitet, at kunne gøre begge dele.

Andrew Waite Brown mener, at en kombination af kontorarbejde og hjemmearbejde fungerer bedst.

Andrew Waite Brown er salgschef for HP Anyware i Europa og kommer fra virksomheden Teradici, som HP opkøbte i 2021.
Andrew Waite Brown er salgschef for HP Anyware i Europa og kommer fra virksomheden Teradici, som HP opkøbte i 2021.

– “Jeg synes, det er rart at have en balance mellem den kreativitet, du oplever, når du interagerer med andre mennesker, og den ro, du får til mere analytisk tænkning, når du sidder og arbejder i fred,” siger han.

– “Udtrykket “at arbejde hjemmefra” er stadig ladet. “Åh, du arbejder hjemmefra?” plejede folk at sige med tydelig skepsis. “Nej, jeg arbejder,” var jeg nødt til at svare. “Jeg arbejder bare.”

Vidensarbejdere i dag tager det for givet, at de skal bruge en bærbar computer. Det er fint nok, og der findes en række gode modeller, som fungerer for de fleste – men man må ikke glemme, at de har deres begrænsninger. Hvis du har brug for ekstra computerkraft, hukommelse og et dedikeret grafikkort til opgaver inden for datavidenskab eller kreative erhverv, får du langt mere ydelse for pengene, hvis du vælger en stationær model.

Ingen data forlader virksomhedens lokaler

Og så er der sikkerhedsaspektet. Ikke alle laptops er udstyret med HP Wolf Security, og hvis du efterlader din pc på hotelværelset eller mister den i lufthavnen, kan du få et alvorligt GDPR-problem, når kundedata kommer på afveje.

Rackmonterede HP-arbejdsstationer samler støj og varmeudvikling på ét sted og kan tilgås fra hvor som helst med HP Anyware.

Heldigvis har HP en løsning, der gør det muligt for medarbejderne at arbejde lige så effektivt, uanset hvor de er, uden at data forlader virksomhedens lokaler.

Andrew Waite Brown er europæisk salgschef for HP Anyware. Det er en tjeneste, der giver brugerne mulighed for at oprette forbindelse til en stationær arbejdsstation hvor som helst i verden, fra en hvilken som helst klient/PC, og stadig have den samme brugeroplevelse, som hvis de havde maskinen lige ved siden af dem. Og her er sikkerhed altafgørende. Løsningen kræver ikke VPN, så man undgår alle de ulemper, det medfører. Login er sikret af Active Directory og multifaktorgodkendelse.

– Ingen data forlader værtscomputeren og ender på klientcomputeren,” forklarer Andrew.

Andrew har arbejdet med denne løsning i en årrække som ansat hos Teradici, og han ved præcis, hvordan den fungerer.

– “Lige siden vi skabte Teradicis PC-over-IP-løsning tilbage i 2004, har det altid handlet om at give brugerne den samme oplevelse, som hvis de sad med deres pc under skrivebordet. Den grundlæggende idé var at fokusere på billedkvalitet først, mens båndbreddebegrænsninger kom i anden række. Til sammenligning er H.264 codec designet til streaming af video, med lav båndbredde som første prioritet og billedkvalitet i anden række. H.264 er fantastisk til at sende forkomprimerede videofiler og bruges af alle de store streamingtjenester – men det, PCoIP skal gøre, er at fange pixels, komprimere dem med det samme og sende dem et andet sted hen.

– Det, HP Anyware-brugere vil opleve, er det samme, som hvis de havde deres arbejdsstation under skrivebordet, uanset om den er fem meter, fem hundrede meter eller fem tusind kilometer væk. Og det gør vi ved at se på hver eneste pixel i billedbufferen på grafikkortet. Vi analyserer, om det er tekst, video eller grafik – og så bruger vi forskellige codecs til at komprimere og sende de forskellige dele af skærmbilledet for at opnå den højest mulige kvalitet inden for de aktuelle netværksforhold. Grafik kræver ofte den mest nøjagtige farvegengivelse, mens video kræver en højere billedhastighed – og systemet optimerer i overensstemmelse hermed. Hvis du har en skærm med både video og grafik, sender HP Anyware kodningen af videodelen af skærmen til GPU’en, som bruger NVIDIA’s NVENC-encoder til at konvertere signalet til H.264-format, mens grafikken håndteres af PCoIP for at forblive tabsfri – og resultatet er, som om brugeren sad med en lokal maskine.

Arbejd på en bærbar computer, chromebook eller tablet

HP Anyware kan bruges på mange forskellige måder. Den enkleste er at installere agentsoftwaren på en stationær arbejdsstation, installere klientsoftwaren på en hvilken som helst enhed, f.eks. en almindelig kontorbærbar, en Chromebook eller en tablet, indtaste IP-adressen på den stationære maskine og komme i gang.

Du kan også oprette en gruppe af tilgængelige arbejdsstationer, så medarbejdere med lejlighedsvise præstationsbehov kan oprette forbindelse til den rigtige hardware, når de har brug for det.

Løsningen har også en avanceret administrationskonsol, som kan bruges til at administrere tusindvis af PCoIP zero-klienter. Det gør det muligt for virksomheder som Facebook at få adgang til medarbejdere over hele verden, som kan arbejde frit på centraliseret hardware, uden at følsomme data krydser grænser.

Softwaren understøtter også periferiudstyr som 3D-mus og Wacom-tablets, hvilket er vigtigt for kreative fagfolk som special effects-magerne hos Industrial Light & Magic eller animatorerne hos canadiske Atomic Cartoons. De har omkring 800 ansatte i Vancouver, 120 i Ottawa og omkring 60 i Los Angeles. De kiggede først på Teradicis PCoIP-løsning for at gøre det lettere at flytte medarbejdere rundt i landskabet, men da pandemien brød ud, var teknologien en gave fra himlen.

– “Inden for to uger havde vi 600 medarbejdere i fuld drift hjemmefra,” siger line producer Ben Bevan fra Atomic Cartoons. Og de var oppe imod stramme deadlines.

– “Vi havde forpligtet os til at levere en episode hver uge i to år, og takket være denne løsning var vi i stand til at levere det, vi skulle, uden problemer.

– “Vi satte folk op derhjemme med en zero client og en Cintiq-tegneplade,” siger Atomic Cartoons’ IT-manager Robert Crowther.

– “Da de begyndte at tegne for at øve sig, sagde de ‘wow, det er faktisk ligesom at arbejde på maskinen under skrivebordet’. Ingen anden løsning understøttede Wacom-produkterne på samme måde.

– Der er mange fordele ved at centralisere arbejdsstationerne, siger Andrew Waite Brown.

– “En af dem er støj. “Hvis du har mange arbejdsstationer i det samme rum, er der meget støj og varme. Ved at montere dem i et rack i stedet og placere dem i et dedikeret rum med ordentlig køling, forstyrrer de ikke brugerne.

HP Anyware understøtter også avanceret periferiudstyr som 3D-mus og Wacom-tablets.

Desuden gør det, at man ikke er bundet til en fast, personlig arbejdsstation, det lettere at sidde, hvor man vil, og det giver mulighed for at udnytte ressourcerne bedre.

– I stedet for at have 40 arbejdsstationer i et åbent kontorlandskab, hvor måske 20 er i brug, er det bedre at have dem i et datacenter, hvor en anden kan bruge dem.

Plan for genopretning efter katastrofe

HP Anyware sælges gennem HP’s partnerkanal som en abonnementsløsning baseret på et maksimalt antal samtidige brugere. Virksomheder behøver ikke en licens pr. medarbejder, men har en flydende model, hvor folk deler de tilgængelige forbindelser. En perfekt løsning til en hybrid hverdag.

– “Disse hybridløsninger er næsten som en levende disaster recovery-plan,” siger Andrew.

– “Før kunne folk ikke udføre deres arbejde, hvis der var en kollision på motorvejen eller en snedag, som vi plejede at have i England. Nu har du fleksibiliteten til bare at arbejde hjemmefra i stedet. Man hænger ikke fast i stive arbejdsmetoder, og man får alligevel gjort det, man skal. Det må være en klar fordel for både medarbejdere og arbejdsgivere.

Er du interesseret i at lære mere om HP Anyware? Tal med din HP-partner, eller tjek HP Anyware-siderne på HP.com.